Universidad de Granada Digibug
 

Repositorio Institucional de la Universidad de Granada >
1.-Investigación >
Departamentos, Grupos de Investigación e Institutos >
Departamento de Ingeniería Química >
DIQ - Artículos >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10481/32384

Title: Biodegradación de compuestos fenólicos del alpechín con Aspergillus terreus
Other Titles: Phenolic compounds biodegradation of olive mill wastewater with Aspergillus terreus
Authors: Martínez Nieto, Leopoldo
Ramos Cormenzana, Alberto
García Pareja, María Pilar
Garrido Hoyos, S. E.
Issue Date: 1992
Abstract: Se estudia la degradación de alpechines con Aspergillus terreus en condiciones de aerobiosis y temperatura de 28°C, utilizando como parámetro el contenido fenólico. Se analiza el efecto de la concentración de alpechín con Aspergillus terreus utilizando el mismo parámetro. Se han identificado por cromatografía líquida de alta eficacia (CLAE) 10 compuestos fenólicos que suponen el 90% del total del alpechín.
Olive mill wastewater degradation by Aspergillus terreus and under aerobic conditions at 28-degrees-C, was measured by the parameter of phenol content. We have explored the effect ot different concentrations of olive mill wastewater upon the activity of Aspergillus terreus. Through HPLC, 10 phenol compounds (90% of the total phenolic content of the olive mill wastewater) were identified.
Publisher: Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC)
Keywords: Almazara
Alpechín
Compuestos fenólicos
Cromatografía líquida de alta eficacia
Depuración aerobia
Microorganismos
Aerobic depuration
High performance liquid chromatography
Microorganism
Oil mill
Olive mill wastewater
Phenolic compounds
URI: http://hdl.handle.net/10481/32384
ISSN: 0017-3495
Citation: Martínez Nieto, L.; et al. Biodegradación de compuestos fenólicos del alpechín con Aspergillus terreus. Grasas y Aceites, 43(2): 75-81 (1992). [http://hdl.handle.net/10481/32384]
Appears in Collections:DIQ - Artículos

Files in This Item:

File Description SizeFormat
MartinezNieto_Alpechin.pdf1.27 MBAdobe PDFView/Open
Recommend this item

This item is licensed under a Creative Commons License
Creative Commons

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! OpenAire compliant DSpace Software Copyright © 2002-2007 MIT and Hewlett-Packard - Feedback

© Universidad de Granada