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dc.contributor.authorFernández Márquez, M.
dc.contributor.authorGarcía Villanova, B.
dc.contributor.authorRuiz López, Mª. D.
dc.contributor.authorMontilla, J.
dc.date.accessioned2022-04-27T10:55:42Z
dc.date.available2022-04-27T10:55:42Z
dc.date.issued1995-06-20
dc.identifier.citationFERNÁNDEZ-MÁRQUEZ M. (1995). Moisture determination in cereals and cereal products by microwave heating and analysis of hydroxymethylfurfural (HMF) formed. Ars Pharmaceutica (Internet), 36(2), 207-213.es_ES
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10481/74585
dc.description.abstractEL horno microondas ha sido usado para evaluar el tiempo y preclslOn en la determinación de humedad de granos de trigo y arroz, harina de trigo, pan blanco y galletas. Los resultados fueron comparados con el metodo estandard de estufa de aire. El tiempo para las muestras de granos de trigo y arroz fue de 40 y 60 minutos respectivamente y de 15 minutos para el resto de los productos. Sin embargo, la precisión obtenida para todas las muestras, fue menor que con estufa de aire. Se determinó HMF en muestras de harina desecadas por ambos métodos y los resultados mostraron valores considerablemente más elevados en la desecación mediante microondas.es_ES
dc.description.abstractA study was conducted to evaluate the use and accuracy of domestic microwave oven for quick moisture determination of wheat and rice grains, wheat flour, sliced white bread and biscuits. The results were compared with the standard air-oven method. A decrease in drying time was achieved using the microwave oven. For wheat and rice grains the drying times were 40 and 60 min repectively, and 15 min for the cereal products, although coefficients of variation were lower in the air oven. Hydroxyrnethylfurfural (HMF) was deterrnined in flour samples dried by both methods. The results were considerately higher by microwave oven.es_ES
dc.language.isoenges_ES
dc.publisherUniversidad de Granadaes_ES
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 España*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/*
dc.subjectHumedades_ES
dc.subjectCereales es_ES
dc.subjectMicroondas es_ES
dc.subjectHidroximethilfurfurales_ES
dc.subjectMoisturees_ES
dc.subjectCerealses_ES
dc.subjectMicrowave es_ES
dc.subjectHydroxyrnethylfurfurales_ES
dc.titleMoisture determination in cereals and cereal products by microwave heating and analysis of hydroxymethylfurfural (HMF) formedes_ES
dc.title.alternativeDetenninación de humedad en cereales y derivados por calentamiento con microondas y análisis de hidroximetilfurfural (HMF) formadoes_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/articlees_ES
dc.rights.accessRightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_ES
dc.type.hasVersioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersiones_ES


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