Changes in the content of free amino acids In cherimoya fruits at various ripening temperatures
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Universidad de Granada, Facultad de Farmacia.
Date
1994-12-20Referencia bibliográfica
Torres, M. N.; et al. Changes in the content of free amino acids In cherimoya fruits at various ripening temperatures. Ars Pharm, 36(1):51-58 (1995). Disponible en: https://revistaseug.ugr.es/index.php/ars/article/view/24671
Résumé
The variations in the content of free amino acids in fruits during ripening is a matter
of interest since these compounds are related to their flavour, taste and structure. This
study was designed to determine the changes of free amino acids in ripening cherimoya
fruits (Annona cherimolia var. Fino de Jete), evaluating the influence of the storage
temperature afier harvesting. Methanolic fruit extracts of epicarp and mesocarp were
used for quantification of free amino acids which were analyzed by ion-exchange
chromatography. Citrulline and proline were detected in relatively high amounts. Glutamate,
glutamine, aspartate, asparagine and the non proteinogenic taurine, y-aminobutyric and y-aminoadipic acids were found in concentrations that varied between 2-6% of the total free
amino acids content. Ripening increased the contents of amino acids, mainly proline,
citrulline and glutamate when cherimoya storage at 20 oC or 80 oC. These increases did
not occur when the storage temperature was maintained at 4 oC suggesting that chilling
injury markedly affects the synthesis pathway of proline from glutamate. Las variaciones en el contenido de aminoácidos libres en frutos durante la maduración es un tema de interés debido a la relación de estos compuestos con su olor, sabor
y estructura. Este estudio se ha diseñado para determinar los cambios en aminoácidos
libres durante la maduración de los frutos del chirimoyo (Annona cherimolia varo Fino de
Jete), evaluando la influencia de la temperatura de almacenamiento después de la recolección. Extractos metanólicos de epicarpio y mesocarpio del fruto se usaron para la
cuantificación de los aminoácidos libres, los cuales fueron analizados por cromatografia
de intercambio iónico. Citrulina y prolina se detectaron en cantidades relativamente altas.
Glutamato, glutamine, aspartato, asparragina y los no proteinogenéticos taurina, ácido y aminobutíricoy ácido a-aminoadípico fueron encontrados en concentraciones que varia ron entre 2-6% del total del contenido de aminoácidos libres. La maduración incrementó
el contenido de aminoácidos, sobre todo de prolina, citrulina y glutamato, cuando los
chirimoyos se almacenaron a 20 oC o 8 oc. Este incremento no ocurrió cuando la
temperatura de almacenamiento se mantuvo a 4 oC, sugiriendo que el daño por frío afecta
marcadamente a la vía de síntesis de la prolina a partir de glutamato.