An analytical approach from natural sources ob bioactive compounds to nutraceuticals and functional foods: Development of extraction, characterization and bioactivity evaluation strategies
Metadatos
Mostrar el registro completo del ítemAutor
Rodríguez Pérez, CeliaEditorial
Universidad de Granada
Departamento
Universidad de Granada. Departamento de Química AnalíticaMateria
Compuestos bioactivos vegetales Fenoles Alimentos funcionales Moringa oleifera Pistachos Arándano Melón Acidos grasos Nutrición
Materia UDC
54 611.020 (043.2) 2210
Fecha
2016Fecha lectura
2016-06-10Referencia bibliográfica
Rodríguez-Pérez, C. An analytical approach from natural sources ob bioactive compounds to nutraceuticals and functional foods: Development of extraction, characterization and bioactivity evaluation strategies Granada: Universidad de Granada, 2016. [http://hdl.handle.net/10481/44074]
Patrocinador
Tesis Univ. Granada. Programa Oficial de Doctorado en: Química; beca predoctoral de Formación de Profesorado Universitario (FPU) concedida por el Ministerio de Educación (AP2010-1551) y a la financiación con cargo a fondos del Centro Tecnológico de Investigación y Desarrollo del Alimento Funcional (CIDAF) procedentes de diferentes proyectos, contratos y subvenciones de las Administraciones Central y Autonómica, Plan Propio de Investigación de la Universidad de Granada, así como de empresas interesadas en los resultados de investigación.Resumen
This Thesis
provides data on the extraction and characterization of different plant matrices such as
Moringa oleifera and Pistacia lentiscus leaves, and various melon varieties. In
addition, the in vitro bioactivity of different nutraceuticals made from cranberry
(Vaccinium macrocarpon) is evaluated, and the in vivo bioactivity of functional foods
such as docosahexaenoic-acid-enriched canola oil is assessed.