TY - JOUR AU - Martín Calvo, Nerea AU - Bueno Cavanillas, Aurora PY - 2021 UR - http://hdl.handle.net/10481/67946 AB - Objetivo: Cuantificar el impacto de reducir el consumo de carnes rojas y procesadas sobre la mortalidad cardiovascular y la mortalidad total de la población adulta española, basado en 5 revisiones publicadas. Participantes y mediciones principales: Se... AB - AbstractObjective: Quantify the impact of reducing the consumption of red/processed meats on cardio-vascular mortality and all-cause mortality of the Spanish adult population based in 5 revisionspublished.Participants and main measurements: We defined... LA - spa PB - Elsevier KW - Carne roja KW - Carne procesada KW - Mortalidad total KW - Mortalidad KW - Cardiovascular KW - Impacto poblacional KW - Riesgo atribuible KW - Fracción atribuible KW - NutriGRADE KW - Red meat KW - Processed meat KW - Mortality KW - Cardiovascular mortality KW - Population impact KW - Attributable risk KW - Attributable fraction KW - NutriGRADE TI - Reducción de carnes rojas y procesadas en la población espa˜nola: ¿cuál es su impacto sobre la mortalidad cardiovascular? T2 - NutriGRADEReduction of red and processed meats in the Spanish population: What is its impacton total and cardiovascular mortality? DO - 10.1016/j.aprim.2020.08.006 ER -