TY - GEN AU - Ros, Emilio AU - López-Miranda, José AU - Picó, Catalina AU - Rubio, Miguel Ángel AU - Babio, Nancy AU - Sala-Vila, Aleix AU - Pérez-Jiménez, Francisco AU - Escrich, Eduard AU - Bulló, Mónica AU - Solanas, Montserrat AU - Gil Hernández, Ángel AU - Salas-Salvadó, Jordi PY - 2015 SN - 0212-1611 UR - http://hdl.handle.net/10481/37277 AB - La calidad de la grasa dietética tiene una profunda influencia sobre la salud. En este documento de consenso se evalúa la evidencia científica relativa a los efectos de la cantidad y calidad de la grasa alimentaria sobre la salud cardiovascular y... AB - The quality of dietary fat critically influences health. In this consensus document the scientific evidence relating effects of dietary fat quantity and quality on cardiovascular risk is reviewed and recommendations for the Spanish adult... LA - eng PB - Aula Médica; Sociedad Española de Nutrición Parenteral y Enteral (SENPE) KW - FESNAD KW - Ácidos grasos monoinsaturados KW - Ácidos grasos poliinsaturados KW - Ácidos grasos trans KW - Ácidos grasos saturados KW - Consenso KW - Monounsaturated fatty acids KW - Poliunsaturated fatty acids KW - Trans fatty acids KW - Saturated fatty acids KW - Consensus TI - Consenso sobre las grasas y aceites en la alimentación de la población española adulta; postura de la Federación Española de Sociedades de Alimentación, Nutrición y Dietética (FESNAD) T2 - Consensus on fats and oils in the diet of spanish adults; position paper of the Spanish Federation of Food, Nutrition and Dietetic Societies (FESNAD) DO - 10.3305/nh.2015.32.2.9202 ER -