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dc.contributor.authorPatel, R. R
dc.contributor.authorPatel, J. K.
dc.date.accessioned2020-03-10T08:10:39Z
dc.date.available2020-03-10T08:10:39Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.citationPatel, R.R. ; Patel, J. K. Optimization of in situ forming intragastric oral formulations with different grades of PEGs. Ars Pharmaceutica, 52(2): 25-30 (2011).[http://hdl.handle.net/10481/60155]es_ES
dc.identifier.issn0004-2927
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10481/60155
dc.description.abstractThe drug release profiles were optimized using different grades of polyethylene glycols (PEGs). Phase diagrams of ternary mixtures of ethylcellulose, PEG and TEC were obtained and used for optimization of drug release. The phase diagrams showed that addition of higher molecular weight of PEGs increased the phase separation and caused precipitation of ethylcellulose from the ternary mixtures. The effect of different grades and concentrations of PEGs in novel oral intragastric controlled release gel formulations were also investigated. In conclusion, the in situ forming oral controlled release formulations were successfully developed and the formulations were able to control the release of hydrochlorothiazide up to 24 hours.es_ES
dc.description.abstractLos perfiles de liberación farmacológica se optimizaron mediante diferentes grados de glicoles de polietileno (PEGs). Se obtuvieron diagramas de fase de mezclas ternarias de etilcelulosa, PEG y TEC, que se usaron para optimizar la liberación farmacológica. Los diagramas de fase mostraron que la adicción de PEGs de mayor peso molecular incrementaba la separación de fases y causaba precipitación de etilcelulosa de las mezclas ternarias. Se investigó también el efecto de distintos grados y concentraciones de PEGs en nuevas formulaciones de geles orales de liberación controlada intragástrica. En conclusión, las formulaciones orales de liberación controlada in situ se desarrollaron con éxito y fueron capaces de controlar la liberación de hidroclorotiazida hasta 24 horas.es_ES
dc.language.isoenges_ES
dc.publisherUniversidad de Granada, Facultad de Farmaciaes_ES
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 España*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/*
dc.subjectEthylcellulosees_ES
dc.subjectPEGes_ES
dc.subjectTECes_ES
dc.subjectPhase diagramses_ES
dc.subjectTernary mixtureses_ES
dc.subjectHydrochlorothiazidees_ES
dc.subjectDiagramas de fasees_ES
dc.subjectMezclas ternariases_ES
dc.subjectHidroclorotiazidaes_ES
dc.titleOptimization of in situ forming intragastric oral formulations with different grades of PEGses_ES
dc.title.alternativeOptimización de la formación in situ formulaciones orales intragástrica con diferentes grados de PEGes_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/articlees_ES
dc.rights.accessRightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_ES


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