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dc.contributor.advisorOlalla Herrera, Manuel 
dc.contributor.advisorNavarro Alarcón, Miguel 
dc.contributor.advisorGiménez Martínez, Rafael
dc.contributor.authorMoreno Montoro, Miriam
dc.contributor.otherUniversidad de Granada. Departamento de Nutrición y Bromatologíaes_ES
dc.date.accessioned2016-02-18T13:58:47Z
dc.date.available2016-02-18T13:58:47Z
dc.date.issued2016
dc.date.submitted2015-02-20
dc.identifier.citationMoreno Montoro, M. Design and development of a fermented goat milk as functional food. Bioactive peptides. Granada: Universidad de Granada, 2016. [http://hdl.handle.net/10481/39981]es_ES
dc.identifier.isbn9788491250647
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10481/39981
dc.description.abstractThe aim of this Thesis was to develop a novel fermented goat milk, its physicochemical, nutritional and organoleptic characterization as well as to determine its peptidic profile and to measure its functional properties. The specific aims of this Thesis were: - To establish an adequate milk concentration method for the fermented milk manufacturing. - To study the physicochemical and nutritional benefits of the milk concentrated by the chosen concentration method in comparison to the skimmed milk and raw milk. - To develop the novel fermented goat milk and to characterize it physicochemically, nutritionally and organoleptically. - To measure the antioxidant, angiotensin-I-converting enzyme inhibitory and antibacterial activity of some fractions of the fermented milk in order to establish its potential benefits. - To identify the peptides produced in the novel fermented goat milk during the fermentation and after its in vitro gastrointestinal digestion in order to find any biologically active peptide or sequence.es_ES
dc.description.abstractEl objetivo general de esta Tesis fue desarrollar una nueva leche fermentada de cabra, su caracterización físico-química, nutricional y organoléptica, así como la determinación de su perfil peptídico y la medida de sus propiedades funcionales. Los objetivos específicos de esta Tesis fueron: - Establecer un adecuado método de concentración de la leche para la elaboración de la leche fermentada. - Estudiar los beneficios físico-químicos y nutricionales de la leche concentrada por el método de concentración elegido en comparación con la leche desnatada y la leche cruda. - Desarrollar una nueva leche fermentada de cabra y caracterizarla físico-química, nutricional y organolépticamente. - Medir las actividades antioxidante, inhibidora de la enzima convertidora de la angiotensina-I y antibacteriana de ciertas fracciones de la leche fermentada desarrollada con el fin de establecer los posibles beneficios de su ingesta. - Identificar los péptidos producidos en la nueva leche fermentada de cabra durante la fermentación y después de su digestión gastrointestinal in vitro, con la finalidad de encontrar algún péptido o secuencia biológicamente activos.es_ES
dc.description.sponsorshipTesis Univ. Granada. Programa Oficial de Doctorado en: Nutrición y Tecnología de los Alimentoses_ES
dc.description.sponsorshipJunta de Andalucía, Consejería de Innovación y Ciencia: AGR-4915 “La leche de cabra como base para la elaboración de un fermentado lácteo. Propuesta de un alimento funcional”.es_ES
dc.description.sponsorshipMinistry of Education and Science, Spanish Government: Miriam Moreno Montoro is the recipient of a “Formación de profesorado Universitario (FPU) stipend” (AP2009-3138)es_ES
dc.format.mimetypeapplication/pdfen_US
dc.language.isoenges_ES
dc.publisherUniversidad de Granadaes_ES
dc.rightsCreative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Licenseen_US
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/en_US
dc.subjectNutrición es_ES
dc.subjectLeche de cabra es_ES
dc.subjectAlimentos funcionales es_ES
dc.subjectBioquímica es_ES
dc.subjectPéptidos es_ES
dc.subjectFermentación es_ES
dc.titleDesign and development of a fermented goat milk as functional food. Bioactive peptideses_ES
dc.title.alternativeDiseño y desarrollo de un derivado fermentado de leche de cabra como alimento funcional. Peptidos bioactivoses_ES
dc.typedoctoral thesises_ES
dc.subject.udc636es_ES
dc.subject.udc637es_ES
dc.subject.udc3206es_ES
europeana.typeTEXTen_US
europeana.dataProviderUniversidad de Granada. España.es_ES
europeana.rightshttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/en_US
dc.rights.accessRightsopen accessen_US


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