@misc{10481/44074, year = {2016}, url = {http://hdl.handle.net/10481/44074}, abstract = {This Thesis provides data on the extraction and characterization of different plant matrices such as Moringa oleifera and Pistacia lentiscus leaves, and various melon varieties. In addition, the in vitro bioactivity of different nutraceuticals made from cranberry (Vaccinium macrocarpon) is evaluated, and the in vivo bioactivity of functional foods such as docosahexaenoic-acid-enriched canola oil is assessed.}, organization = {Tesis Univ. Granada. Programa Oficial de Doctorado en: Química}, organization = {beca predoctoral de Formación de Profesorado Universitario (FPU) concedida por el Ministerio de Educación (AP2010-1551) y a la financiación con cargo a fondos del Centro Tecnológico de Investigación y Desarrollo del Alimento Funcional (CIDAF) procedentes de diferentes proyectos, contratos y subvenciones de las Administraciones Central y Autonómica, Plan Propio de Investigación de la Universidad de Granada, así como de empresas interesadas en los resultados de investigación.}, publisher = {Universidad de Granada}, keywords = {Compuestos bioactivos vegetales}, keywords = {Fenoles}, keywords = {Alimentos funcionales}, keywords = {Moringa oleifera}, keywords = {Pistachos}, keywords = {Arándano}, keywords = {Melón}, keywords = {Acidos grasos}, keywords = {Nutrición}, title = {An analytical approach from natural sources ob bioactive compounds to nutraceuticals and functional foods: Development of extraction, characterization and bioactivity evaluation strategies}, author = {Rodríguez Pérez, Celia}, }