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Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10481/44074

Title: An analytical approach from natural sources ob bioactive compounds to nutraceuticals and functional foods: Development of extraction, characterization and bioactivity evaluation strategies
Authors: Rodríguez-Pérez, Celia
Direction: Quirantes Piné, Rosa
Segura Carretero, Antonio
Collaborator: Universidad de Granada. Departamento de Química Analítica
Issue Date: 2016
Submitted Date: 10-Jun-2016
Abstract: This Thesis provides data on the extraction and characterization of different plant matrices such as Moringa oleifera and Pistacia lentiscus leaves, and various melon varieties. In addition, the in vitro bioactivity of different nutraceuticals made from cranberry (Vaccinium macrocarpon) is evaluated, and the in vivo bioactivity of functional foods such as docosahexaenoic-acid-enriched canola oil is assessed.
Sponsorship: Tesis Univ. Granada. Programa Oficial de Doctorado en: Química
beca predoctoral de Formación de Profesorado Universitario (FPU) concedida por el Ministerio de Educación (AP2010-1551) y a la financiación con cargo a fondos del Centro Tecnológico de Investigación y Desarrollo del Alimento Funcional (CIDAF) procedentes de diferentes proyectos, contratos y subvenciones de las Administraciones Central y Autonómica, Plan Propio de Investigación de la Universidad de Granada, así como de empresas interesadas en los resultados de investigación.
Publisher: Universidad de Granada
Keywords: Compuestos bioactivos vegetales
Fenoles
Alimentos funcionales
Moringa oleifera
Pistachos
Arándano
Melón
Acidos grasos
Nutrición
UDC: 54
611.020
(043.2)
2210
URI: http://hdl.handle.net/10481/44074
ISBN: 9788491259916
Rights : Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 License
Citation: Rodríguez-Pérez, C. An analytical approach from natural sources ob bioactive compounds to nutraceuticals and functional foods: Development of extraction, characterization and bioactivity evaluation strategies Granada: Universidad de Granada, 2016. [http://hdl.handle.net/10481/44074]
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