Universidad de Granada Digibug
 

Repositorio Institucional de la Universidad de Granada >
2.-Revistas >
ARS Pharmaceutica >
Ars Pharma 1961, Vol. 2 >
APh, vol. 2(1) >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10481/35749

Title: Influencia de la adición de urea en la digestibilidad de henos en ovidos
Other Titles: Influence of the addition of urea in the digestibility of hays in oviday
Incluence de l'addition d'uree sur la digestibilite des foins chez les ovides
Authors: Varela Mosquera, Gregorio
Ferrer, J.
Boza, J.
Issue Date: 1961
Abstract: Se pretende con el presente trabajo observar la influencia de la utilización de urea sobre la digestibilidad de las raciones energéticamente pobres tales como los henos de prados naturales, que tanta importancia económica tienen en la explotación animal.Hemos elegido entre los rumiantes a los óvidos aplicando los coeficientes obtenidos de un modo general para todos los rumiantes basándonos en los recientes trabajos de PIATKOWSKI (1960),sobre la digestibil􀂆dad del ganado vacuno, ovino y caprino,en los que no encontró diferencia significativa en el comportamiento digestivo de estas especies.
The coefficients of digestibility in ovidae of hay of natural pasture have been fixed as well the influence wich the substitution of the 30 per cent of nitrogen has over the digestibility in the diet by nitrogen-urea.Experiments have been made on sheep from La Mancha chosen at random and the coefficients of digestibility by the direct method have been determined, following Volkenrode's techniques.The total digestible principles of hay and of hay plus urea have been calculated.
Publisher: Universidad de Granada, Facultad de Farmacia
Description: Este trabajo pertenece a un ciclo de experiencias que se está realizando, en colaboración con la Empresa Nacional Calvo Sotelo, S.A.
Keywords: Adicción urea
Henos
Ovidos
Digestión
Influencia
URI: http://hdl.handle.net/10481/35749
ISSN: 0004-2927
2340-9894
Rights : Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 License
Citation: Varela, J.; Ferrer, J.; Boza, J. Influencia de la adición de urea en la digestibilidad de henos en ovidos. Ars Pharm, 2(1): 17-26 (1961). [http://hdl.handle.net/10481/35749]
Appears in Collections:APh, vol. 2(1)

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Ars Pharm 2(1)_17-26.pdf753.99 kBAdobe PDFView/Open
Recommend this item

This item is licensed under a Creative Commons License
Creative Commons

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! OpenAire compliant DSpace Software Copyright © 2002-2007 MIT and Hewlett-Packard - Feedback

© Universidad de Granada