Universidad de Granada Digibug
 

Repositorio Institucional de la Universidad de Granada >
2.-Revistas >
ARS Pharmaceutica >
Ars Pharma 2000, Vol. 41 >
APh, vol. 41(1) >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10481/28336

Title: Procesos tecnológicos y métodos de control en la hidrólisis de proteínas
Other Titles: Technological processes and methods of control in the hydrolysis of proteins
Authors: Guadix Escobar, Antonio María
Guadix Escobar, Emilia María
Páez-Dueñas, M.P.
Gonzáles-Tello, P.
Camacho, F.
Issue Date: 2000
Abstract: Los hidrolizados de proteínas se utilizan ampliamente en tecnología alimentaria por sus propiedades nutricionales o funcionales (solubilidad, poder emulsificante, capacidad espumante). En este trabajo se describen las técnicas empleadas para la obtención de estos hidrolizados y se comparan los diferentes métodos usados para el control de estos preparados: determinación del grado de hidrólisis, tamaño de los péptidos, distribución de pesos moleculares y contenido en aminoácidos y péptidos.
Protein hydrolysates are widely used in food technology for its nutritional or functional properties (solubility, emulsifying power, foaming capacity). In this paper, the techniques used for obtaining theses hydrolysates are described and it is compared the different methods for the control of these preparations: determination of the hydrolysis degree, peptide size, molecular weight distribution and amino acid and peptide contents.
Publisher: Universidad de Granada, Facultad de Farmacia
Keywords: Hidrolizados de proteínas
Protein hydrolysates
Grado de hidrólisis
Degree of the hydrolysis
Tamaño de los péptidos
Peptide size
Dstribución de pesos moleculares
Molecular weight distribution
URI: http://hdl.handle.net/10481/28336
ISSN: 0004-2927
Rights : c
Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 License
Citation: Guadix, A.; et al. Procesos tecnológicos y métodos de control en la hidrólisis de proteínas. Ars Pharm, 2000; 41(1): 79-89. [http://hdl.handle.net/10481/28336]
Appears in Collections:APh, vol. 41(1)

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Ars Pharm.2000;41(1)79-89.pdf57.35 kBAdobe PDFView/Open
Recommend this item

This item is licensed under a Creative Commons License
Creative Commons

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! OpenAire compliant DSpace Software Copyright © 2002-2007 MIT and Hewlett-Packard - Feedback

© Universidad de Granada