Universidad de Granada Digibug
 

Repositorio Institucional de la Universidad de Granada >
1.-Investigación >
Patentes >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10481/24181

Title: Cepa bacteriana CECT626, usos y producto xeroprotector producido por la misma
Authors: Manzanera Ruiz, Maximino
González López, Jesús
Narváez Reinaldo, Juan Jesús
Santa Cruz Calvo, Lucía
Vilchez Morillas, Juan Ignacio
Issue Date: 20-Apr-2012
Abstract: Microorganismo de la especie bacteriana Arthrobacter sp. con número de acceso CECT7626. La presente invención también se refier al uso de dicho microorganismo o de una población del mismo para aumentar la tolerancia al estrés hídrico de una planta o para aumentar el crecimiento de una planta en condiciones óptimas de contenido hídrico de dicha planta. Además, la presente invención se refiere al uso de dicho microorganismo o de una población del mismo par la producción de una composición xeroprotectora, donde dicha composición comprende glucosa, acetato, lactato y valina. Y, la presente invención también se refiere al método para aumentar la tolerancia al estrés hídrico de una planta o para producir la composición xeroprotectora de la presente invención.
The invention relates to a microorganism of the Arthrobacter sp. bacterial species (access number CECT7626). The invention also relates to the use of said microorganism or a population of same in order to enhance the water stress tolerance of a plant or to enhance the growth of a plant with said plant under optimum water content conditions. The invention further relates to the use of said microorganism or a population of same for the production of a xeroprotectant composition, said composition comprising glucose, acetate, lactate and valine. Furthermore, the invention relates to a method for enhancing the water stress tolerance of a plant or producing the xeroprotectant composition.
Sponsorship: Universidad de Granada
Publisher: Oficina Española de Patentes y Marcas
Description: Número de publicación: ES2361316 B1. Número de solicitud: 200931118.
Keywords: Procesos
Microorganismos
Composiciones
UDC: C12N 1/20
C12R 1/06
URI: http://hdl.handle.net/10481/24181
Rights : Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 License
Citation: [patente]. España: ES2361316 B1 (2012). [http://hdl.handle.net/10481/24181]
Appears in Collections:Patentes

Files in This Item:

File Description SizeFormat
ES2361316B1.pdf1.72 MBAdobe PDFView/Open
Recommend this item

This item is licensed under a Creative Commons License
Creative Commons

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! OpenAire compliant DSpace Software Copyright © 2002-2007 MIT and Hewlett-Packard - Feedback

© Universidad de Granada